Ştiri medicale
41402 accesări 09 Ianuarie 2017 0 comentarii

Un virus mutant face ravagii. "Nu răspunde nici la antibiotice, nici la antitermice"

Un virus gripal atipic circulă în această perioadă, spun medicii specialişti constănţeni, care ne sfătuiesc să luăm toate măsurile necesare pentru a ne proteja de el, dar mai ales pentru protejarea celor mici.

"Vorbim de un virus extrem de puternic care a dezvoltat rezistenţă la tratamentul standard, iar în caz de suprainfecţie nu răspunde nici la antibiotice, nici la antitermice. Fiţi foarte atenţi la primele simptome care duc la instalarea gripei, acestea fiind: febră mare 39-40 grade Celsius; dureri de cap şi dureri musculare; senzaţia de slăbiciune a corpului; stări de vomă şi vărsături; frisoane; poftă de mâncare scăzută; roşu în gât şi tuse uscată", avertizează specialiştii Centrului medical Iowemed.

Medicii specialişti spun că, pentru a preveni instalarea gripei, indicat ar fi să evitaţi pe cât de mult posibil locurile aglomerate şi contactul cu persoanele deja bolnave. Mai mult decât atât, este recomandat să respectaţi o igienă corespunzătoare a mâinilor, pe care trebuie să le spălaţi des, mai ales dacă aţi intrat în contact cu o persoană deja bolnavă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.