Sfatul medicului
89 accesări 13 Iulie 2021 0 comentarii

Unghiile exfoliate și crăpate vă arată cât de sănătoși sunteți

Unii oameni au unghiile fragile, această problemă putând avea cauze diverse. Lăsând la o parte aspectul cosmetic, unghiile cu probleme

pot ascunde suferințe medicale profunde. Conform davidwolfe.com, unghiile exfoliate sau subțiri ori îngălbenite pot avea cauze diverse.

Specialiștii spun că fumatul sau înaintarea în vârstă pot fi printre cauzele îngălbenirii unghiilor. În cazul în care acestea sunt și subțiri, chiar și exfoliate, pot fi afectate și de o infecție fungică.

De asemenea, unghiile îngălbenite pot arăta că suferiți de diabet, psoriazis sau de afecțiuni ale tiroidei. Totodată, unghiile exfoliate, crăpate sau fragile indică un deficit de vitamina A, B sau C. Unghiile exfoliate, crăpate sau fragile pot fi, în același timp, rezultatul faptului că țineți mâinile în apă în mod regulat. Fie că acest lucru se întâmplă la bucătărie sau la piscină, unghiile pot suferi dacă sunt ținute prea mult timp în apă. Unghiile fragile pot fi, de asemenea, cauzate de utilizarea frecventă a dizolvantului sau expunerea la substanțe chimice, cum ar fi produsele de curățat, dar indică, deseori, deficitul de vitamina A, B sau C. Referitor la micile pete albe de pe unghiile dumneavoastră, acestea pot fi cauzate de traumatismul unghiilor. De obicei, acestea nu constituie motive de îngrijorare, pentru că, în cele din urmă, ele vor dispărea singure. Striurile orizontale, în schimb, pot fi un semn că suferiți de psoriazis, diabet sau aveți deficiență de zinc, dar mai pot fi cauzate de traumatismele unghiilor sau de alți factori interni.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.