Sfatul medicului
265 accesări 11 Iunie 2019 0 comentarii

Unghiile încarnate vă dau bătăi de cap? Ce puteți face

Chiar dacă vi se pare că o unghie încarnată reprezintă o problemă minoră de sănătate, atunci când apare infecţia, aceasta poate produce dureri foarte mari. Există, însă, o mulţime de remedii care vă pot ajuta să scăpaţi de această problemă. Specialiştii spun că o soluţie ar fi înmuierea unghiilor încarnate într-un amestec de apă caldă şi săpun, care poate fi de mare ajutor pentru a reduce inflamaţia, dar şi pentru atenuarea durerii şi a disconfortului. Aşa că, introduceţi în apă picioarele timp de 20 de minute, o dată, de două sau chiar de trei ori pe zi. În plus, se poate adăuga o linguriţă de sare în apă.

Apoi, unguentele sau cremele cu antibiotic au proprietăţi de vindecare şi pot reduce la minimum riscul de infecţii. Ca urmare, aplicaţi-le conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi puneţi un bandaj.

Trebuie să ştiţi că proprietăţile antiseptice, antiinflamatoare şi de reducere a durerii ale oţetului de mere îl transformă într-un tratament excelent pentru numeroasele probleme de sănătate, inclusiv unghiile încarnate. Astfel, într-un lighean cu apă caldă, adăugaţi un sfert de cană de oţet de mere şi înmuiaţi picioarele pentru 20 de minute.

Totodată, se pot introduce bucăţi mici de bumbac sau aţă dentară sub marginea unghiei, astfel încât să permiteţi o creştere adecvată a acesteia. Pentru a evita durerile mai mari şi infecţiile, nu uitaţi să înmuiaţi bumbacul sau aţa dentară în spirt înainte de aplicare.

În plus, există şi nişte inele care se pun în jurul zonei dureroase sau care pot acoperi întregul deget de la picior. Unele branduri au şi un gel care conţine medicamente, astfel încât unghia să se înmoaie şi să poată fi tăiată cu uşurinţă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.