09 Ianuarie 2017
1704 accesări
0 comentarii

De vineri şi până duminică, în Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă s-au prezentat 428 de constănţeni, mai puţini ca zilele trecute, dar unele cazuri au fost foarte grave.

"Pentru că vremea nu le-a permis să iasă afară aşa cum ar fi vrut, oamenii au rămas în casă şi nu au ajuns la noi decât cazurile foarte grave: bătrâni cu probleme cardiace, accidente vasculare, febre puternice, viroze etc. Acestora li s-au adăugat, bineînţeles, nelipsiţii oameni ai străzii, unul dintre ei ajungând cu o hipotermie severă, el fiind deja internat pe secţie. Oricum, noi suntem convinşi că mulţi oameni nu au putut ajunge la spital din cauza drumurilor şi că numărul acestora va creşte cu siguranţă zilele următoare. Tot din cauza vremii, chiar şi angajaţii noştri au fost nevoiţi să rămână în UPU, pentru că nu au putut pleca acasă", a declarat, pentru "Cuget Liber", şeful UPU, dr. Rodica Tudoran.

Medicul sfătuieşte populaţia - şi în special persoanele vârstnice - să evite ieşirea afară pe o astfel de vreme, întrucât expunerea la frig poate duce la o serie de decompensări ale afecţiunilor de care aceştia suferă deja. În plus, există riscul de a cădea şi a face o mulţime de fracturi.

Taguri articol: stiri medicale medic spital judeţean viroze hipotermie fracturi

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU