16 Martie 2021
713 accesări
0 comentarii

Organismul uman are nevoie, din când în când, să se refacă după o alimentaţie bazată pe carne, grăsimi şi conservanţi, iar atunci trebuie să încercăm să consumăm verdeţuri, iar urzica este una dintre ele. Specialiştii spun că urzicile sunt foarte bogate în minerale şi oligoelemente: fier, magneziu, calciu, seleniu, siliciu, zinc, sulf, iod, potasiu, dar şi vitamine. De asemenea, ele conţin antioxidanţi, acizi graşi esenţiali, uleiuri volatile, clorofilă şi aminoacizi care se pot absorbi uşor. Astfel, în afara faptului că hrănesc organismul, urzicile tonifică organele interne şi au efecte detoxifiante remarcabile. În acelaşi timp, ele curăţă sângele de toxine şi ne dau foarte multă energie. În plus, au efecte diuretice şi expectorante. Consumul acestora este recomandat în astm, tuse cronică, gripă, răceală, pneumonie, bronşită, rinită alergică, infecţii urinare.

Totodată, cura cu suc de urzică ajută la reglarea tensiunii arteriale, precum şi la protecţia vaselor de sânge împotriva aterosclerozei. Sucul se obţine destul de simplu: spălaţi foarte bine urzicile, lăsaţi-le la scurs şi apoi, uscate, daţi-le prin maşina de tocat carne. Imediat după aceea, strecuraţi rezultatul printr-un tifon curat şi foarte fin. Sucul obţinut astfel se păstrează în sticle mici, la frigider. Nu trebuie omis nici faptul că urzica are efecte antiinflamatorii articulare notabile. Ca urmare, se administrează infuzie combinată de urzică (macerat la rece amestecat cu infuzie obiş nuită de urzică): o cană de trei ori pe zi, înainte de masă, timp de o lună. Pentru infuzie se foloseşte o linguriţă cu vârf de urzică uscată la 1/4 litru de apă. Nu se fierbe, ci doar se opăreşte.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU