20 Decembrie 2018
862 accesări
0 comentarii

Urzica este o plantă extrem de apreciată pentru calităţile sale medicinale. Specialiştii spun că urzicile conţin multe vitamine (A, B2, C, K), un număr însemnat de amnioacizi, săruri minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu, etc.), substanţe proteice, acid pantoteic, acid folic etc.

Totuşi, trebuie să ştiţi că atunci când sunt consumate în cantităţi mari, urzicile pot duce la mărirea coagulabilităţii sângelui. De asemenea, ele sunt contraindicate persoanelor care au hipertensiune arterială, ateroscleroză, polipi, adenom testicular, la hemoragie uterină provocată de fibroame. La vârstnici, în schimb, poate agrava tromboflebita.

De asemenea, consumul prelungit de urzici poate cauza un dezechilibru electrolitic, datorită acţiunii sale diuretice. Cei care consumă în mod repetat planta de urzică trebuie să aibă grijă că în dieta lor zilnică au introdus destul potasiu.

Un alt aspect extrem de important, dovedit de către specialişti, este că urzica determină contracţiile uterului, deci şi femeile gravide ar trebui să se ferească de consumul de urzică.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU