26 Mai 2023
117 accesări
0 comentarii

Usturoiul este un aliment bogat în fibre, vitamina B2, proteine, vitamina B3, calciu, vitamina B12, fosfor, vitamina C, fier, magneziu, vitamina A, vitamina B1 și potasiu. Toți acești nutrienți sunt de o importanță vitală pentru funcționarea corectă a organismului. Acesta poate fi consumat în diferite moduri, cel mai frecvent fiind crud sau gătit. Cert este că poate fi consumat în orice moment al zilei. Mulți oameni îl mănâncă la orele dimineții pe stomacul gol, iar alții la prânz. Cu toate acestea, cercetările au arătat că usturoiul este cel mai benefic pentru organism atunci când este consumat seara. În acest sens, potrivit site-ului Gastrolab, vom enumera care sunt efectele pozitive ale consumului de ceai de usturoi seara, chiar înainte de a merge la culcare.

În primul rând, susțin specialiștii, scade colesterolul și trigliceridele. Datorită proprietăților hipotensive, hipolipemiante, depurative și antiinflamatorii ale usturoiului, s-a demonstrat că un consum regulat al acestuia ajută la reducerea nivelului de colesterol rău și de trigliceride din organism. Totodată, previne și combate bolile cardiovasculare, prin scăderea nivelului ridicat de colesterol și trigliceride din sânge, îmbunătățește sănătatea cardiovasculară. În plus, proprietățile sale reduc, de asemenea, tensiunea arterială ridicată, reducând astfel riscul de atac de cord. De asemenea, îmbunătățește disconfortul gastro-intestinal și ajută la reducerea nivelului de plumb din sânge.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU