Sfatul medicului
114 accesări 09 Mai 2022 0 comentarii

Usturoiul și uleiul de măsline vă scapă de mâncărimile urechilor

Mâncărimea urechii, cunoscută și sub denumirea de eczemă a urechii, este o afecțiune care declanșează simptome incomode în interiorul canalului urechii. Cu alte cuvinte, este o senzație de arsură care poate fi însoțită de uscarea pielii, roșeață, inflamație, durere și țiuit. Cu toate acestea, ea poate fi tratată și cu ajutorul unor remedii naturale. Totuși, înainte de a le aplica, este necesar să știți că eczema otică apare din cauza dezvoltării unor infecții la nivelul urechii. Din acest motiv, este recomandat să consultați un specialist.

Din fericire, pentru a nu avea de-a face cu această problemă mult timp, există mai multe remedii naturiste care ajută la calmarea acesteia fără a provoca reacții adverse. De exemplu, usturoiul și uleiul de măsline au acțiune antibiotică și o putere hidratantă asupra acestui organ, ceea ce le face să devină, laolaltă, un tratament complet pentru reducerea mâncărimii urechilor. În același timp, amestecul oprește dezvoltarea bacteriilor patogene și ajută la înmuierea cerumenului pentru a preveni blocajele în canalul urechii.

Totuși, amestecul trebuie folosit cu atenție, deoarece poate provoca arsuri. În plus, să nu uitați că uleiul trebuie să se răcească până devine suportabil pe piele. Ingredientele de care aveți nevoie sunt următoarele: un cățel de usturoi, două linguri de ulei de măsline. Pentru început, zdrobiți un cățel de usturoi și înmuiați pasta în două linguri de ulei de măsline. După două sau trei ore, strecurați uleiul și încălziți-l puțin. Mai întâi, înclinați capul și aplicați trei picături de ulei în urechea afectată.

După ce l-ați lăsat să acționeze câteva minute, scurgeți lichidul, iar la final, uscați excesul cu o cârpă moale. Repetați utilizarea de două ori pe zi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.