Sursa foto: Pexels

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels
Boli şi afecţiuni
169 accesări 26 Februarie 2020 0 comentarii

Vă cad genele? Verificați-vă tiroida!

Este adevărat, frumusețea ochilor este accentuată și de frumusețea genelor. Așa că, nu ne mai miră deloc că foarte multe reprezentante ale sexului frumos aleg că aibă gene lungi, voluminoase și arcuite. Din păcate, căderea lor excesivă transformă într-un coșmar încercarea de a obține un machiaj perfect al ochilor. Această afecțiune este denumită madaroză, fiind o anomalie care poate afecta atât genele, cât și sprâncenele.

Dr. Otilia Radu, dermatolog, spune că simptomele se manifestă prin rărirea liniei genelor și sprâncenelor, apariția unor goluri și fragilitatea generală a acestora. În ceea ce privește cauzele ce duc la apariția acestei situații, acestea sunt variate, de la rutina de machiaj și până la dietă sau diferite afecțiuni. Totuși, suspectul principal în această problemă este tiroida. Așa se face că o tiroidă hiperactivă sau hipoactivă declanșează căderea părului, putând cauza și rărirea liniei genelor și sprâncenelor.

Nu în ultimul rând, genele pot cădea și la instalarea menopauzei, datorită reducerii nivelului de estrogen, care încetinește creșterea părului și duce la slăbirea foliculului de păr.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.