18 Ianuarie 2020
971 accesări
0 comentarii

Se știe că un pahar mic de vin, de aproximativ 120 ml, nu are un impact asupra fertilității, dar cercetătorii susțin că femeile care consumă o cantitate mai mare din această băutură, aproximativ 250 de ml pe zi, au o fertilitate redusă.

La studiul realizat de către cercetători au participat 6.120 de femei cu vârste între 21 și 45 de ani, care au fost monitorizate timp de nouă ani. Toate participantele încercau să rămână însărcinate și nu au apelat la nici un tratament pentru fertilitate. S-au înregistrat, astfel, în cadrul studiului, mai puține sarcini în rândul celor care au confirmat acest tipar de consum al vinului.

Astfel, s-au înregistrat 37 de sarcini în rândul femeilor care au consumat 14 sau mai multe unități de vin pe săptămână (120 ml/unitate), comparativ cu 1.381 de sarcini în cazul femeilor care nu au consumat alcool.

În plus, cercetătorii au atenționat că observațiile referitoare la cauza și efectele înregistrate pot fi influențate și de alți factori. Nu a fost luat în calcul, de exemplu, consumul de alcool al partenerului și modul în care acesta poate afecta calitatea spermei.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU