09 Decembrie 2018
683 accesări
0 comentarii

Calciul este mineralul prezent în cantitatea cea mai mare în corpul uman, având mai multe funcţii importante în organism.

Medicii sunt de părere că, în primul rând, el este necesar pentru contracţia musculară, funcţionarea vaselor de sânge, secreţia hormonilor şi enzimelor, precum şi în transmiterea semnalelor prin sistemul nervos.

În mod normal, organismul menţine constant nivelul calciului în fluidele şi ţesuturile corpului, astfel încât aceste procese vitale să funcţioneze corect, însă, există anumite situaţii când se produc dezechilibre în organism.

Spre exemplu, alimentele şi băuturile care conţin substanţe acide scot calciul din oase, susţin specialiştii. Dintre toate acestea, cele mai periculoase sunt carnea, cafeaua, sarea şi oţetul. Totodată, pe lista produselor care pun în pericol calciul din organism se regăsesc alcoolul, ceaiurile diuretice şi unele medicamente recomandate celor care au retenţie de apă. Totuşi, există şi alimente benefice din care puteţi extrage calciu. Acestea sunt: broccoli, sardine, varză, caise uscate, verdeţuri închise la culoare, iaurt şi lapte.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU