Sfatul medicului
39 accesări 25 Mai 2023 0 comentarii

Vărsăturile cu sânge nu sunt întotdeauna un semn grav

Vărsăturile cu sânge pot avea multe cauze, susţin specialiştii. Deşi sunt îngrijorătoare, nu sunt întotdeauna un semn grav. Acest simptom, al cărui nume științific este hematemeză, este descris ca regurgitarea sângelui, uneori amestecat cu conținutul stomacului. În cele mai severe cazuri, vărsăturile cu sânge sunt un semn de hemoragie în tractul digestiv superior. Acesta include gura, esofagul, stomacul și intestinul subțire anterior. Uneori, simptomul apare la înghițirea sângelui după o hemoragie nazală sau ca urmare a unei tuse violente, printre altele. În general, ele sunt considerate un semnal de alarmă atunci când sunt foarte abundente sau sunt însoțite de amețeli la ridicare sau dificultăți de respirație. În aceste cazuri, sunt o urgență medicală.

Sunt şi situaţii în care sângele nu vine din stomac, ci din gât sau gură sau de la nivelul dinților. În plus, sângele înghițit este adesea regurgitat. Acest simptom apare și atunci când obiectele străine ajung în corp sau ca urmare a iritației sau a unei rupturi a esofagului. Acest lucru poate apărea după o criză de tuse violentă sau după vărsături cronice. Alte cauze posibile sunt următoarele: ulcer la nivelul esofagului, stomacului intestinului subțire anterior Inflamația mucoasei stomacului sau gastrită, tulburări de coagulare, ciroză sau hepatită alcoolică, tumori în gură, gât, esofag sau stomac etc.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.