Nutriţie
513 accesări 06 Septembrie 2019 0 comentarii

Varza de Bruxelles, o legumă tomnatică perfectă pentru sănătate

Varza de Bruxelles este o legumă din familia cruciferelor, din care mai fac parte broccoli, varza kale, conopida, varza, şi are un gust care combină cumva aroma nucilor cu gustul de broccoli, cu diferența că textura este mult mai cremoasă. Aceste mini-verze au maxi-efecte benefice pentru sănătatea şi silueta noastră, datorită vitaminelor, mineralelor, proteinelor şi carbohidraţilor din compoziţie, specifică healthline.com.

Numeroase studii arată că un consum regulat de legume crucifere, cum este varza de Bruxelles, ar putea reduce riscul de obezitate, diabet, boli de inimă şi alte probleme de sănătate. Mai mult decât atât, savanții spun că sulforafanul (acea substanţă care conferă mirosul specific de sulf) din legumele crucifere ar proteja organismul de acțiunea radicalilor liberi, prevenind instalarea cancerului.

De asemenea, varza de Bruxelles este bogată în clorofilă, care poate bloca efectele cancerigene ale aminelor heterociclice eliberate la temperaturi ridicate (de exemplu, cele din fripturile la grătar). Aşadar, dacă sunteţi amatori de grătare, fie că vorbim de friptură, peşte sau mici, alăturaţi legume verzi precum varza de Bruxelles, pentru a reduce riscul de a face cancer.

Carența de vitamina K din organism este asociată cu un risc crescut de a suferi de boli ale sistemului osos. Varza de Bruxelles este bogată în această vitamină, asigurând sănătatea oaselor prin îmbunătățirea nivelului de absorbție a calciului, prevenirea pierderii de calciu prin urină şi asimilarea proteinelor esențiale. De asemenea, varza de Bruxelles este bogată în calciu, asigurând circa 40 de miligrame la suta de grame de produs.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.