Remedii naturiste
80 accesări 07 Septembrie 2021 0 comentarii

Varza murată, recomandată pentru încetinirea procesului de îmbătrânire

Varza murată este o adevărată comoară pentru sănătate. Nu o spunem noi, ci specialiștii, care sunt de părere că zeama are un conținut bogat în vitamine și revitalizează organismul, protejându-l de o sumedenie de boli. Zeama de varză este bogată în vitamina C, A, B1, B2, B3, B6 și B9 și E, dar și în minerale precum magneziu, potasiu, fier, iod, dar conține și vitamina U cunoscută ca anti-ulceroasă.

Varza murată este bogată în vitamina C, chiar mai bogată decât varza crudă, vitamina antioxidantă care ajută la fortifierea sistemului imunitar al organismului. Apoi, aceasta este singurul aliment de natură vegetală în care se găsește vitamina B12 din belșug, dar și minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier, iod. Datorită acestora, încetinește procesul de îmbătrânire, protejează sistemul nervos și împiedică pierderile de memorie.

În același timp, zeama de varză murată, consumată regulat, combate și stările de astenie și lipsa de vitamine din organism. Fierul din varza murată ajută la prevenirea anemiei și atenuarea efectelor secundare asociate cu această afecțiune (dureri de cap, oboseală, tulburări cognitive). În plus, poate trata afecțiunile respiratorii, răgușeala, stările de astm și pneumonie. Datorită conținutului ridicat în săruri și minerale, zeama de varza murată previne infecțiile respiratorii, contribuie la vitaminizarea organismului și la întărirea sistemului imunitar.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.