Sfatul medicului
129 accesări 29 Octombrie 2020 0 comentarii

Vâscul poate fi folosit în scop terapeutic

Ultimele studii efectuate asupra vâscului au demonstrat că această plantă poate ajuta în lupta împotriva cancerului. În scop terapeutic, precizează specialiștii, se folosesc numai frunzele, bobițele fiind considerate toxice. În plus, vâscul este folosit pentru tratarea afecțiunilor vasculare, dar și pentru boli ale sistemului nervos, precum epilepsia ori isteria.

În medicina populară, vâscul este folosit și pentru ameliorarea unor afecțiuni respiratorii precum astmul bronșic, tusea și bronșita. Atenție: vâscul nu se administrează copiilor și preparatele din acesta nu se recomandă femeilor însărcinate. Pentru persoanele care fac tratamente pentru cancer planta este adesea folosită ca terapie complementară. În Europa, preparatele de vâsc sunt prescrise în mod regulat pentru diferite tipuri de cancer deoarece s-a dovedit că extractul din vâsc are proprietăți anticancerigene. Totodată, se spune că extractul de vâsc îmbunătățește funcția sistemului imunitar, care crește producția de celule. Atunci când se folosește ca terapie pentru cancer, extractul se administrează prin injecție subcutanată, intravenoasă sau direct în tumoră.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.