Sfatul medicului
329 accesări 05 Aprilie 2018 0 comentarii

Vergeturi? Untul de shea vă ajută să scăpați de ele

În timpul sarcinii, este foarte posibil ca viitoarea mămică să se aleagă cu nişte vergeturi de toată frumuseţea. Aceste vergeturi pot afecta nu doar burtica, sânii, coapsele, ci şi braţele gravidei. Totuşi, vergeturile sunt nişte cicatrici inestetice care apar la suprafaţa pielii şi care nu ne pun în pericol sănătatea.

„Femeile gravide sunt predispuse la vergeturi, pentru că în timpul sarcinii acumulează destul de multe kilograme în plus şi mai ales pentru că pielea de pe burtă şi de pe sâni se va întinde, forţând, astfel, maxim elasticitatea pielii. Pentru a preveni apariţia vergeturilor, gravidele trebuie să aibă mare grijă la alimentaţie, să maseze şi să hidrateze zonele predispuse la vergeturi”, ne-a declarat dr. Adriana Stoenescu, medic ginecolog.

Pe de altă parte, susţin reprezentanţii BB Center din Constanţa, mămicile pot folosi şi balsamul pe bază de unt de shea, care vindecă cicatricile. Acesta menţine pielea elastică şi moale, prevenind cu eficienţă apariţia vergeturilor şi eliminând mâncărimea.

De precizat că acesta poate fi utilizat ori de câte ori este nevoie, reduce vergeturile şi înlătură senzaţia de mâncărime. În plus, este uşor de tolerat de oricine, întrucât se absoarbe uşor şi are un parfum delicat de muşeţel şi levănţică.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.