alunite

alunite
alunite
Boli şi afecţiuni
1506 accesări 27 Mai 2013 0 comentarii

Verificaţi-vă aluniţele!

Sfatul specialiştilor este să nu aşteptaţi, să mergeţi la un consult de îndată ce observaţi o aluniţă cu margini neregulate, cu o culoare neuniformă şi care se măreşte în timp
În ultimii 25 - 30 de ani, numărul cazurilor de melanom au crescut considerabil, iar medicii se aşteaptă ca în următorii 10 - 15 ani, acesta să se dubleze din nou. Problema cea mai mare cu această formă de cancer de piele, care este mai rar întâlnită decât altele, este agresivitatea ei extremă. De aceea, sfatul specialiştilor este să nu aşteptaţi, să mergeţi la un consult de îndată ce observaţi o aluniţă cu margini neregulate, cu o culoare neuniformă şi care se măreşte în timp. Aceasta poate fi semnul melanomului! Riscul de cancer de piele este mai mare la persoanele care au mai mult de 40 de aluniţe. De aceea, cei cu multe aluniţe trebuie să aibă grijă atunci când se expun la soare, deoarece razele ultraviolete favorizează modificarea rezistenţei pielii.  

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.