25 Martie 2021
637 accesări
0 comentarii

Multe persoane au, de-a lungul vieţii, probleme cu verucile, o afecţiune a pielii, acestea putând apărea inclusiv la copii. Potrivit dr. Lucian Rădulescu, acestea sunt nişte excrescenţe dure şi jenante pe suprafaţa pielii mâinilor sau picioarelor, cauzate de virusul papillomavirus (HPV), care contaminează pielea. Aproape jumătate din ele dispar, însă, după după doi ani de la apariţie, fără să fie necesar niciun tratament. Cu toate acestea, verucile sunt contagioase şi este foarte posibil să se răspândească şi în alte zone ale corpului sau la alţi oameni. De aceea trebuie tratate imediat după apariţia lor.

„Cea mai mare problemă este că pot avea un aspect neplăcut şi pot deveni, aşa cum se întâmplă în cazul celor care se dezvoltă pe mâini şi faţă. În plus, unele dintre ele pot sângera dacă sunt lovite, motiv pentru care tratamentul este foarte important, pentru că poate scădea riscul răspândirii”, a explicat medicul.

Cele mai des întâlnite tipuri sunt verucile vulgare şi verucile plantare. Cele vulgare, în schimb, apar, de obicei pe degete, palme, braţe şi picioare. Acestea arată ca nişte umflături cu suprafaţa dură, forma lor aducând foarte mult cu cea de conopidă. Negii de pe picioare sau negii plantari, se mai numesc şi veruci plantare şi se formează doar pe tălpile picioarelor. Dacă nu sunt trataţi, pot căpăta un aspect neplăcut şi de cele mai multe ori devin dureroşi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU