14 Septembrie 2015
1530 accesări
0 comentarii

Tratamentul copiilor şi adolescenţilor diagnosticaţi cu diabet, în special dacă sunt insulino-dependenţi, impune un stil de viaţă ce trebuie respectat cu stricteţe de toţi membrii familiei.

Deşi diagnosticul poate speria, în primă instanţă, părinţii trebuie să ştie că boala poate fi abordată cu optimism şi încredere, atât timp cât se înţelege că este crucială respectarea programului de injecţii cu insulină şi a dozării.

„Medicul îi va ajuta pe părinţi să decidă care formă de insulină şi ce program se potrivesc mai bine. În timp, tipul de insulină şi programul pot fi modificate pentru a satisface nevoile copilului”, a explicat dr. Cristina Maria Mihai, medic pediatru-diabetolog, vicepreşedinte al Asociaţiei copiilor şi tinerilor cu diabet din Constanţa „Sweet Land”.

În multe cazuri, a subliniat medicul, la câteva săptămâni de la începerea tratamentului insulinic apare o aşa numită „lună de miere”. Concret, pentru o perioadă, celulele producătoare de insulină rămase restante la nivelul pancreasului încep să funcţioneze. Fenomenul durează însă între câteva săptămâni şi un an, de unde şi obligativitatea supravegherii de către un medic, pentru stabilirea noului dozaj. Nu înseamnă, însă, că trebuie oprit tratamentul!

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Florentina BOZÎNTAN