Ştiri medicale
1683 accesări 25 Februarie 2016 0 comentarii

Virozele, risc de complicaţii majore pentru bolnavii de plămâni

Unul din zece adulţi cu vârsta de peste 40 de ani poate avea o boală pulmonară obstructivă cronică. În jur de trei milioane de oameni mor din cauza acestor afecţiuni, în fiecare an.
Bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC) ucide un număr de oameni mult mai mare, comparativ cu HIV/SIDA sau cancerul, iar în următorii zece ani, BPOC va deveni a treia cauză de deces la nivel mondial. Şi tot la nivel mondial, rata de sub-diagnosticare este extrem de ridicată: până la 50%.
„Pe fondul îngustării cronice a bronhiilor - caracteristică afecţiunii cronice - cu ocazia unei răceli, peretele bronhic suferă o inflamaţie şi apar secreţii în exces, care accentuează îngustarea bronhiilor şi agravează lipsa de aer. La fel se întâmplă şi în cazul gripei: virusul afectează întregul organism, dar simptomele predominante sunt cele respiratorii, agravând starea pacienţilor cu boli cronice respiratorii, chiar până la deces.
Din acest motiv, se recomandă pacienţilor cu boli cronice respiratorii să se vaccineze preventiv, atât pentru gripă, cât şi pentru alţi agenţi patogeni cu poartă de intrare respiratorie. La persoanele vaccinate, chiar dacă apar infecţiile respiratorii, acestea se manifestă mult mai blând, deoarece organismul e pregătit cu anticorpi gata de luptă cu agenţii patogeni.
Pacienţii care nu tolerează vaccinurile injectabile au şi alte variante pe care medicul de familie sau pneumologul le pot recomanda”, a precizat dr. Vera Pall, medic pneumolog.
Desigur, îmbrăcămintea adecvată, alimentaţia echilibrată, suplimentarea vitaminelor şi evitarea locurilor aglomerate se impun.

Taguri articol: stiri medicale diagnostic bpoc vitamine vaccinuri vera pall infecţii plămâni

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.