Sfatul medicului
41 accesări 18 Noiembrie 2020 0 comentarii

Virusul gripal poate transmite boala chiar înainte de primele simptome

Cu toţii ştim că gripa este o boală extrem de contagioasă, care se transmite cu uşurinţă de la oamenii bolnavi la cei sănătoşi. Este de ajuns ca persoana afectată să ţuşească ori să strănute în preajma uneia sănătoase, pentru a o îmbolnăvi. Potrivit dr. Adina Vlad, o persoană infectată cu virusul gripal poate transmite boala chiar înainte să aibă primele simptome.

„De cele mai multe ori, pacienţii devin contagioşi în 2-3 zile de la contractarea virusului gripal şi vor rămâne aşa timp de cinci zile de la apariţia simptomelor. Totuşi, uneori se întâmplă ca persoanele cu un sistem imunitar slăbit sau copiii să rămână contagioşi timp de două săptămâni. În ceea ce priveşte răspândirea gripei, aceasta se produce

prin picăturile de salivă împrăştiate de către persoana infectată. În plus, în momentul în care atingem o suprafaţă care conţine aceste picături şi ducem apoi mâna la nas sau la gură, ne vom îmbolnăvi cu siguranţă”, a explicat medicul.

Dr. Vlad a precizat că simptomele gripei includ: febră, frisoane, nas înfundat, dureri de cap, dureri musculare, oboseală, dureri în gât şi se tratează simptomatic. Foarte rar, în anumite contexte epidemiologice, medicul va indica tratament antiviral în cazul gripei. Oricum, pentru a scăpa cât mai repede de gripă este indicat să consumaţi multe lichide, alimente bogate în vitamina C şi să vă odihniţi.

De asemenea, în cazul gripei se recomandă produsele care pot ajuta la o respiraţie mai uşoară, de tip spray nazal, ori alte produse care decongestionează mucoasa nazală, gâtul şi care scad febra.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.