Sfatul medicului
29 accesări 15 Noiembrie 2022 0 comentarii

Vitamina E, recomandată pentru menținerea sănătății sistemului imunitar

În caz că nu știați, a avea o dietă echilibrată și bogată în vitamine este esențial pentru a vă menține corpul sănătos. Una dintre vitaminele cheie pe care nu trebuie să le uitați este vitamina E. Aceasta este solubilă în grăsimi, având proprietăți antioxidante care ajută organismul să neutralizeze procesul nociv de oxidare a grăsimilor. Studiile actuale arată cât de importantă este această vitamină în protejarea organismului de deteriorarea produsă de radicalii liberi. Neutralizarea acestor radicali este unul dintre secretele reducerii riscului apariției bolilor cronice și îmbătrânirii premature.

În plus, această vitamină solubilă în grăsimi este, de asemenea, un element vital în menținerea sănătății generale a sistemului imunitar. Alimentele care conțin vitamina E sunt, în special, nucile și semințele. În plus, alunele sunt gustarea perfectă după o zi lungă de lucru, deoarece vă vor oferi aproximativ 20% din aportul zilnic recomandat de vitamina E, consumând numai 30 de grame. Semințele de pin sunt, de asemenea, o sursă bogată de vitamina E, susțin specialiștii. Totodată, laptele vegetal, cum ar fi cel de ovăz, este bogat în această vitamină, la fel ca și semințele de floarea-soarelui, cele de susan sau spanacul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.