Remedii naturiste
328 accesări 08 Iulie 2018 0 comentarii

Vitamina K ajută la procesul de mineralizare osoasă

Vitamina K este foarte importantă pentru organismul uman, mai ales pentru că este necesară coagulării normale a sângelui, fiind implicată în sinteza factorilor de coagulare și a proteinelor. În același timp, această vitamină ajută la procesul de mineralizare osoasă, dar și în procesul de dezvoltare celulară.

Tocmai de aceea, trebuie precizat că deficitul de vitamina K poate determina apariția sângerărilor gingivale, nazale, apariția vânătăilor la cele mai mici lovituri, sânge în urină și scaun, sângerări menstruale abundente etc.

Pe de altă parte, vitamina K previne apariția hemoragiilor, afecțiunilor pielii, reduce riscul de menstruații abundente și dureroase, scade riscul de atac de cord, împiedică formarea pietrelor la rinichi, a osteoporozei și artritei. Ca urmare, specialiștii vă sfătuiesc să introduceți pe lista dumneavoastră de cumpărături, următoarele alimente: avocado, mere verzi, kiwi, pere, pepene galben, sparanghel, rucola, broccoli.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.