Foto: Corredor

Foto: Corredor
22 Mai 2020
807 accesări
0 comentarii

Specialiştii ne recomandă să îi asigurăm organismului, tot timpul, un aport suficient de vitamina K, care este foarte importantă pentru sănătatea noastră.

Vitamina K este cel mai bine cunoscută pentru capacitatea sa de a ajuta la coagularea sângelui şi de a menţine oasele sănătoase, spun medicii de la „Elytis”. Astfel, pentru a asimila această vitamină, trebuie să mâncaţi multe legume şi fructe verzi. Spanacul şi broccoli sunt doar două exemple de legume pe care trebuie să le consumaţi.

De precizat că toate legumele verzi conţin vitamina K, mai ales cele care au frunzele mai închise la culoare. Un alt aliment care nu este o legumă verde, dar care conţine multă vitamina K este ceapa.

De asemenea, dacă urmează să faceţi o operaţie, este indicat să discutaţi cu medicul, deoarece vitamina K ajută la coagularea sângelui şi uneori este administrată pacienţilor înainte de intervenţia chirurgicală.

Totodată, vitamina K ajută organismul să absoarbă mai bine calciul. În plus, femeile ajunse la menopauză trebuie să aibă grijă să consume cât mai multe alimente care conţin vitamina K, deoarece corpul lor produce mai puţin estrogen, important în menţinerea oaselor sănătoase.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU