Sursa Sfatul parintilor

Sursa Sfatul parintilor
Sursa Sfatul parintilor
Nutriţie
355 accesări 24 Iunie 2020 0 comentarii

Vitamina U contribuie la tratarea ulcerului

Printre vitaminele ce pot preveni apariția unor probleme de sănătate grave se numără și vitamina U. Mai puţin cunoscută, aceasta are o mulţime de beneficii asupra organismului.

Ce este vitamina U? Oamenii de știință spun că aceasta este, de fapt, un compus numit methionim activat, un amino-acid care este transportat în corp, la celule, pentru a duce la formarea mucusului. În același timp, amino-acidul are și rolul unui antioxidant, ce va fi sintetizat, precizează sfatulparintilor.ro.

Se pare că numele vitaminei provine de la cuvântul latin „Ulcus” (care se traduce prin „ulcer”) și a devenit tot mai populară la jumătatea secolului trecut, odată ce Garnett Cheney, un om de știință american, a efectuat mai multe studii care au demonstrat faptul că poate fi utilă în tratarea și ameliorare unor afecțiuni serioase. Spre exemplu, primul beneficiu pe care Cheney l-a constatat în legătură cu vitamina U este că poate să trateze și să vindece ulcerul peptic și duodenal, grație prezenței unei enzime, numită S-methylmethionine.

Aceasta este cu atât mai eficientă cu cât este preluată din sucul de varză, omul de știință american observând că ea poate contribui și la refacerea mucoaselor intestinale. De asemenea, el a sesizat că vitamina U poate fi de ajutor și pentru alte probleme de sănătate, precum maladii cardiace, de sânge (anemia sau hemofilia), boli de piele.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.