Sursa foto: The Manual

Sursa foto: The Manual
06 Februarie 2020
566 accesări
0 comentarii

Aproape că nu există om care să nu aibă telefon. Cu toate acestea, specialiştii ne avertizează asupra riscurilor pe care acest dispozitiv le poate avea asupra sănătăţii noastre.

Psihologul Alexandru Pleşea afirmă că radiaţiile electromagnetice pe care telefonul le primeşte de la aceste antene sub formă de radiofrecvenţe neionizate afectează în timp ţesutul pe lângă care telefonul stă. Altfel spus, este ca şi cum am scurtcircuita la frecvenţă mică un grup de celule umane.

„Cu iubirea de viaţă pe care încă o mai avem, stăm şi ne gândim în tihna momentului prezent - oare acele celule cât pot rezista în mine? De departe, copiii sunt mai afectaţi decât adulţii în folosirea excesivă. Sistemul lor nervos în creştere continuă este faultat de aceste radiaţii şi ţesutul lor celular sau osos nu se dezvoltă în parametri normali de creştere. Acest lucru se observă, din păcate, cu ochiul liber: vedem tot mai mulţi copii care nu reuşesc să adoarmă nici după miezul nopţii, mereu obosiţi, care nu reuşesc să se concentreze şi care preferă să îşi petreacă foarte mult timp cu telefonul în mână”, explică psihologul.

Mai grav este că, uneori, vedem chiar telefoane mobile care stau lângă stimulatoare cardiace, defibrilatoare implantabile şi aparate auditive, care cauzează interferenţe şi modificări ale acestora. Acestor aparate medicale le scad, astfel, puterea sau eficienţa.

Un exemplu foarte des întâlnit este la avioanele care decolează şi aterizează, unde o adunare mare de frecvenţe emise de telefoanele noastre mobile poate afecta sistemul de recepţie - transmisie a avionului, iar acesta nu va şti când să decoleze şi pe ce pistă să aterizeze.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU