Fertilitate
1249 accesări 17 Ianuarie 2018 0 comentarii

Vrei să eviţi o sarcină sau să devii mămică? Metode de calculare a ovulaţiei

Care sunt metodele de calculare a ovulaţiei? Cum se face acest lucru? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care femeile şi le pun deseori. Potrivit specialiştilor Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”, metoda de calculare a ovulaţiei reprezintă o metodă naturală de planning familial, prin cunoaşterea fazelor ciclului menstrual al femeii, perioadele ei de fertilitate maximă, precum şi cele în care este cel mai puţin fertilă (în care probabilitatea de a rămâne însărcinată este foarte mică).

„Nu este o metodă recomandată de contracepţie, dar este folositoare, atât cuplurilor care vor să evite o sarcină nedorită, cât şi celor care-şi doresc una. Dacă femeia are cicluri menstruale neregulate, atunci metoda calendarului nu ar trebui să fie luată în considerare. Ce trebuie reţinut: orice metodă care apare sub numele de planificare familială nu te protejează de bolile cu transmitere sexuală”, au precizat medicii.

Aceştia au explicat că cele trei metode de calculare a ovulaţiei sunt următoarele: metoda calendarului, metoda temperaturii bazale, mucus test.

Pentru detalii, apelaţi numărul de telefon al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”, 0241.605.555.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.