Sfatul medicului
226 accesări 09 Iulie 2018 1 comentariu

Vreţi dinţi mai albi? Aveţi nevoie de faţete dentare

V-a trecut vreodată prin minte să vă schimbaţi zâmbetul, cu unul mai fermecător, nemulţumiţi fiind de culoarea sau forma dinţilor dumneavoastră? Dacă da, atunci faţetele dentare sunt o soluţie.

Specialiştii spun că faţetele dentare sunt nişte componente realizate în laboratoarele dentare, care, aplicate pe suprafaţa dintelui, realizează, în mod evident, o îmbunatăţire a aspectului dinţilor.

Comparativ cu albirea dinţilor, faţetele dentare pot schimba radical atât culoarea dintelui, dar mai ales forma şi poziţia acestuia. Acestea se aplică pe partea exterioară a dinţilor pentru a corecta diverse probleme, precum forma, culoarea, mărimea sau poziţia. Deşi se folosesc cu precădere în segmentul de estetică dentară, aceste faţete au, totuşi, proprietăţi de protecţie, suprafaţa ceramică fiind de nepătruns. Apoi, trebuie precizat că acestea pot fi folosite maximum 15 ani şi nu necesită intervenţii, cum se întâmplă, deseori, în cazul coroanelor dentare. De ce? Pentru că aplicarea acestora se face cu un adeziv special, de ultimă generaţie. În acelaşi timp, datorită proprietăţilor ceramicii, care sunt foarte asemănătoare cu ale smalţului dintelui (transluciditate, strălucire, culoare), faţetele ceramice oferă chiar un aspect natural vizibil.

Montarea faţetelor se recomandă, mai ales în situaţiile în care

aveţi dinţii fisuraţi, ciobiţi sau crăpaţi ori în cazurile în care există nişte coloraţii inestetice ale dinţilor. De precizat că montarea lor se face în decursul a 2 - 3 şedinţe şi nu sunt greu de întreţinut, doar că acestea necesită periaj zilnic şi cel puţin o vizită semestrială în cabinetul stomatologic.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

11 iulie 2018 Ilie
Kituri albire

Pentru albire dentara eu folosesc deseori kitul Ibright si chiar ma ajuta sa am dintii mai albi.

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.