Sursa foto Insider

Sursa foto Insider
14 Octombrie 2020
605 accesări
0 comentarii

Vreţi să rămâneţi însărcinată şi nu ştiţi ce să mai faceţi pentru ca dorinţa voastră să devină realitate? În primul rând, este foarte important să introduceţi în alimentaţia de zi cu zi multe fructe şi legume, să vă feriţi de mâncarea procesată şi mai ales să vă asiguraţi că aveţi pe masă cereale integrale, proteine slabe şi lactate. Întrebarea care stă, însă, pe buzele multora este dacă până la instalarea sarcinii trebuie consumate cu predilecţie anumite alimente, care au capacitatea de a creşte fertilitatea.

Există medici care sunt de părere că, dacă obişnuim să consumăm anumite alimente, acestea ne pot ajuta să rămânem însărcinate. Specialiştii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna” consideră că fazele diferite ale ciclului menstrual necesită, ca şi corpul femeii, să producă tipuri diferite de hormoni. Altfel spus, dacă o femeie vrea să îşi crească şansele de a rămâne gravidă, ea poate opta pentru alimente care sunt avantajoase fiecărei etape în parte.

Aceştia au preluat recomandările nutriţioniştilor americani referitoare la alimentele care pot ajuta la conceperea unei sarcini, adaptate celor patru etape ale ciclului menstrual: menstruaţia, faza foliculară, ovulaţia şi faza luteală. Astfel, ei spun că, atunci când apare menstruaţia este posibil să aveţi crampe, să vă simţiţi balonată şi obosită. De asemenea, puteţi pierde din rezervele de fier ale organismului prin sângerare, un motiv suficient pentru a consuma alimente bogate în fier, cum ar fi carnea, fasolea, peştele, legumele cu frunze verzi şi seminţele. Toate aceste alimente au şi proprietăţi antiinflamatorii, care ajută la diminuarea crampelor, încurajând, astfel, un flux sanguin sănătos. Un alt sfat este să mâncaţi ardei gras, roşii, broccoli, kiwi, citrice şi alte tipuri de alimente bogate în vitamina C, care ajută la absorbţia fierului din fasole, cerealele integrale şi cele fortificate.

Acizii grași sunt foarte importanți în sarcină

Mai târziu, în faza foliculară, corpul munceşte din greu pentru a forma foliculul dominant, iar nivelul estrogenului este în creştere. „Din nefericire, femeile care suferă de fibrom sau endometrioză au deseori prea mult estrogen în organism. Acesta este şi motivul pentru care legumele crucifere, cum ar fi broccoli, varza kale, varza şi conopida conţin fitonutrientul di-indolylmethane (DIM) care poate ajuta femeile să metabolizeze estrogenul mai bine. Ţineţi, însă, cont să adăugaţi în alinentaţie şi ulei de măsline, avocado, nuci şi seminţe. De ce? Pentru că acestea sunt bogate în vitamina E, care se găseşte în fluidul foliculului ce găzduieşte ovulul. Deci, puteţi consuma alimentele care susţin dezvoltarea foliculară, precum nucile, seminţele, legumele verzi, leguminoasele, ouăle şi peştele. Pe măsură ce vă apropiaţi de ovulaţie, corpul are nevoie de un aport mai mare de vitamina B şi alţi nutrienţi care să ajute la eliberarea ovulului şi care susţin implantarea”, au explicat medicii. În acest sens, zincul ajută la divizarea celulelor şi la producţia de progesteron, iar vitamina C se găseşte în cantităţi mari în folicul, după eliberarea ovulului, putând să contribuie, de asemenea, la producţia de progesteron.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU