06 Mai 2025
39 accesări
0 comentarii

Dulciurile, precum bomboanele sau ciocolata, sunt obținute din substanțe care pot cauza probleme de sănătate dacă le consumați în exces, inclusiv: zaharuri, arome artificiale sau coloranți alimentari. Mai mult decât atât, susțin specialiștii, consumul frecvent de dulciuri poate favoriza riscul de a dezvolta diabet de tip 2, carii și obezitate. Așadar, dacă simțiți nevoia să mâncați alimente dulci, fără a depăși anumite limite, puteți include în dietă câteva alternative. În prezent, există o varietate de gustări sănătoase cu ajutorul cărora puteți înlocui dulciurile.

În mod natural, fructele proaspete au un gust dulce și un conținut bogat în nutrienți precum: fibre, vitamine și minerale.

În plus, asigură proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, fiind înlocuitori pentru dulciuri. Spre deosebire de dulciuri, însă, acestea oferă concentrații ridicate de fibre și vitamina C și conțin puține calorii. De exemplu, merele oferă un conținut bogat în fibre, vitamine, minerale și compuși vegetali, care protejează împotriva afecțiunilor cronice. Totodată, puteți găsi frecvent în comerț amestecuri, care, de obicei, combină: nuci, semințe, cereale, fructe uscate și ciocolată. Acestea vă pot oferi: fibre, proteine și mulți compuși vegetali. În ceea ce privește năutul, dacă optați pentru el, poate fi îndulcit cu scorțișoară sau vanilie pentru a obține o gustare dulce. Aceasta poate diminua riscul de a dezvolta diabet și reprezintă o sursă bună de proteine, care poate sprijini sănătatea inimii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU