Alimentație
433 accesări 07 Aprilie 2021 0 comentarii

Vreţi să slăbiţi? Limitați consumul de fructe!

De foarte multe ori, persoanele care vor să scadă în greutate încep să mănânce fructe, în ideea că vor scăpa de kilogramele în plus. Este adevărat că fructele sunt o alegere sănătoasă, deoarece conţin cantităţi importante de fibre, vitamine şi minerale, dar, în acelaşi timp, ele sunt bogate în fructoză şi trebuie consumate cu măsură. De ce? „Prea multă fructoză creşte nivelul insulinei, iar organismul arde mai greu grăsimile atunci când nivelul insulinei este ridicat. Mai departe, fructoza este procesată de ficat şi este depozitată sub formă de grăsime, pentru a fi transformată în energie mai târziu. Diabeticii sau persoanele care vor să piardă în greutate trebuie să fie atenţi la cantitatea de zahăr, respectiv fructoză, pe care o consumă. În principiu, un fruct pe zi este suficient. Desigur, pentru cei care nu au probleme cu greutatea, nivelul de fructoză nu reprezintă o problemă, dar pentru cei care sunt supraponderali sau obezi, consumul nelimitat de fructe îi poate împiedica să piardă în greutate”, a precizat nutriţionistul Ioana Roman.

De asemenea, trebuie să ştiţi că fructele nu sunt singura sursă de fructoză, aceasta putând fi găsită în sucurile de fructe şi în îndulcitorii naturali, precum mierea de albine. Specialiştii spun că fructele mai închise la culoare sunt printre cele mai sănătoase şi că merişoarele, zmeura şi afinele scad nivelul glucozei. Ca urmare, dacă doriţi să slăbiţi, limitaţi consumul de fructe cât puteţi. Oricum, optaţi, mai degrabă, pentru fructele de pădure şi merele verzi şi mâncaţi mai rar fructe dulci.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.