Stil de viaţă
346 accesări 08 Martie 2021 0 comentarii

Vreți să vă încălziți? Optați pentru o baie călduță, nu una fierbinte

După ce petrec mai mult timp în frig, oamenii au tendința de a merge acasă, unde fac o baie fierbinte, pentru a se încălzi. Specialiștii avertizează, însă, că apa prea fierbinte supune, practic, pielea unui stres suplimentar. Tocmai de aceea, dr. Viorica Farcaș îndeamnă populația ca, după o expunere prelungită în frig sau ger, să opteze pentru o baie călduță, și nicidecum pentru o baie fierbinte, pentru că aceasta revigorează mai repede organismul.

Deseori, tot în anotimpul rece, ne confruntăm cu toții cu uscarea pielii, ne crapă buzele, și asta pentru că temperaturile scăzute și lipsa umidității usucă și aerul. Mai departe, acest aer uscat face ca pielea să dea o senzație de mâncărime. În plus, pe măsură ce organismul îmbătrânește, uscăciunea și mâncărimile devin mai greu de suportat, pentru că uleiurile naturale de protecție sunt mult mai puține. Dușurile și băile frecvente înlătură și ele acest ulei protector, iar mâncărimile se accentuează.

Ca urmare, cremele aplicate în straturi subțiri, de minimum trei ori pe zi, ajută la întreținerea elasticității țesuturilor și feresc organismul de alergii. O piele grasă, spun medicii, este de preferat uneia uscate, aceasta din urmă fiind predispusă la infecții. Pe deasupra, pielea uscată este inestetică, fiind aspră la atingere, lipsită de elasticitate, fragilă și ușor iritabilă. Acesta este și motivul pentru care majoritatea medicilor dermatologi contraindică spălatul excesiv sau folosirea săpunurilor dure. Referitor la buzele crăpate, acestea pot fi ferite de frig cu ajutorul strugurelului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.