Stil de viaţă
472 accesări 09 Februarie 2018 0 comentarii

Yoga reduce depresia și anxietatea

Yoga este o metodă de a elimina kilogramele, de a scăpa de stresul şi de tensiunea zilnică. Exerciţiile sunt uşoare, însă programul trebuie combinat cu o dietă săracă în calorii şi, eventual, cu alte tipuri de exerciţii.

Într-o oră de yoga se ard în jur de 250 de calorii, tot atâtea dacă mergi pe jos. Deşi yoga nu te ajută să arzi caloriile poate mări numărul de calorii pe care le arzi în timpul altor activităţi. Yoga îţi îmbunătăţeşte flexibilitatea, puterea şi ţinuta. Vei putea, de exemplu, să faci paşi mai mari, care îţi solicită mai mult musculatura picioarelor, spatelui şi abdomenului şi vei putea să mergi mai mult timp fără să oboseşti, deci arzi mai multe calorii. Cei care mănâncă mult din cauza stresului şi a emoţiilor pot apela cu încredere la aceste exerciţii.

Yoga te ajută să te calmezi şi reduce depresia sau anxietatea. Acest tip de exerciţiu te învaţă, în primul rând, cum să te relaxezi. Ea ajută la întărirea muşchilor, astfel că metabolismul tău va beneficia de pe urma unui astfel de program. Respiraţia profundă din timpul exerciţiilor de yoga măreşte cantitatea de oxigen care ajunge în celule, inclusiv în straturile de grăsime. Asta înseamnă că grăsimea se topeşte mult mai repede.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.