Sfatul medicului
265 accesări 10 Ianuarie 2019 0 comentarii

Zahărul - pericol pentru sănătate, dar bun pentru piele

Dacă nu știi cum poți folosi zahărul în tratamentele naturale preparate în casă, iată câteva rețete de creme și măști, scrie clickpentrufemei.ro

Mască exfoliantă cu zahăr

Datorită proprietăților astringente pe care le are, zahărul poate fi folosit pentru exfoliere corpului și pentru combaterea excesului de sebum cauzat de modificările hormonale. Împreună cu substanțele nutritive prezente în coaja de portocală, vei obține o cremă exfoliantă naturală.

Ai nevoie de:

- 3 linguri zahăr granulat brun
- 1 lingură coajă de portocală rasă
- 2 linguri suc de portocală
- 1 lingură miere

Mod de preparare și aplicare:

Pune într-un bol ingredientele și amestecă cu o lingură. Aplică pasta obținută pe față, masând prin mișcări circulare, las-o să acționeze 15 minute și apoi clătește cu apă caldă. Repetă tratamentul de 2-3 ori.

Mască cu zahăr pentru călcâie uscate și crăpate

Dacă călcâiele uscate și crăpate sunt lăsate netratate, vor apărea infecțiile. Pentru a le evita, folosește zahărul. Efectele de înmuiere și exfoliere ale zahărului vor elimina celulele moarte ale pielii, lăsând-o catifelată.

Ai nevoie de:

- 3 linguri zahăr granulat
- 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare și aplicare:

Pune într-un bol cele două ingrediente și amestecă cu o lingură. Spală-te pe picioare și apoi aplică pasta obținută pe călcâiele. Masează aproximativ 5 minute, după care clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul zilnic, timp de 3 săptămâni.

Cremă depilatoare cu zahăr

Datorită texturii lipicioase, zahărul poate fi folosit pentru îndepărtarea părului de pe corp.

Ai nevoie de:

- 3 linguri zahăr garnulat
- 2 linguri suc de lămâie
- apă (opțional)

Mod de preparare și aplicare:

Topește zahărul la foc mic și amestecă-l cu suc de lămâie, apoi adaugă puțină apă pentru a obține o pastă groasă care să poată fi aplicată pe piele. Odată ce ai terminat de preparat crema, aplic-o pe piele în direcția creșterii părului și las-o 15 minute ca să se usuce. După ce s-a întărit, îndepărteaz-o cu degetele. Pentru cele mai bune rezultate, folosește crema depilatoare de două ori pe săptămână.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.