Sfatul medicului
334 accesări 09 August 2020 0 comentarii

Zahărul, mai periculos decât grăsimea!

Pentru foarte mulţi dintre noi, zahărul a ajuns unul dintre cele mai blamate alimente, iar cel rafinat, care nu mai are decât o vagă urmă de nutrienţi, deoarece strică dinţii, provoacă diabet sau ajută la propagarea obezităţii. Potrivit specialiştilor „Elytis”, zahărul se găseşte în cantităţi mari în tot mai multe sosuri, sucuri sau semipreparate.

Din nefericire, zahărul afectează şi organele, iar un consum îndelungat al unei cantităţi mari de zahăr poate avea un efect devastator asupra organismului. Mai mult decât atât, cercetările sugerează că zahărul induce recompense şi pofte care sunt similare cu cele induse de dependenţa de droguri.

Nutriţioniştii consideră că zahărul este chiar mai periculos decât grăsimea, asta pentru că toată lumea îi acordă mai puţină atenţie.

În continuare vă vom prezenta beneficiile de care vă veţi bucura dacă reduceţi consumul de zahăr rafinat, măcar la doza zilnică recomandată, adică şase linguriţe de zahăr. Veţi vedea că, la aproximativ două zile după ce veţi renunţa la zahăr, vor dispărea schimbările stării de dispoziţie, munca sistemului digestiv va reveni la normal şi organismul va începe să digere mai bine alimentele. Apoi, după o săptămână fără zahăr vă veţi simţi mai energic, pentru că veţi avea o calitate a somnului mai bună şi vă va fi mai uşor să vă treziţi dimineaţa. Medicii spun că după o lună fără zahăr veţi avea pielea mai frumoasă, veţi simţi altfel gustul mâncării şi simţul mirosului se va îmbunătăţi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.