19 Ianuarie 2017
3199 accesări
0 comentarii

Amigdalele sunt parte din sistemul limfatic şi contribuie la funcţionarea sistemului imunitar, acestea având rol de barieră împotriva agresiunii factorilor externi, a bacteriilor şi virusurilor. Inflamarea sau infectarea acestora se numeşte amigdalită, o afecţiune care se manifestă prin: gât inflamat şi dureros, febră, respiraţie urât mirositoate, congestie nazală, noduli limfatici inflamaţi, dureri de cap, dificultăţi de înghiţire. Durata de vindecare depinde de tipul de infecţie, de tratamentul urmat, precum şi de promptitudinea cu care se intervine.

„Amigdalitele virale se vindecă de la sine sau doar cu tratament simptomatic. În cazul unei suprainfecţii sau a unei amigdalite bacteriene, se poate administra antibiotic, însă doar după ce medicul a făcut controlul specific şi doar la indicaţia acestuia”, explică dr. Georgeta Anghel Dincă, medic primar pediatrie, alergologie şi imunologie.

Amigdalele au un rol important, deoarece produc imunitate, iar înlăturarea chirurgicală a acestora nu trebuie să se facă, decât dacă este neapărat nevoie.

Taguri articol: sfatul medicului amigdalita imunologie imunitate pediatrie tratament dureri

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU