Dragoste şi sex
3500 accesări 24 Februarie 2016 0 comentarii

5 GREŞELI PE CARE LE FAC FEMEILE ÎN DORMITOR

Doamnelor, să fim sincere: atunci când viața sexuală devine un pic banală, tindeţi să aruncaţi toată responsabilitatea în cârca partenerului: ba că nu mai e la fel ca la început, ba că mai mult se uită la televizor decât la tine sau îşi face timp pentru cu totul altceva decât de tine. Şi în pat e la fel. E vina lui că nu mai are iniţiativă, că nu mai e pasional şi surprinzător ca la început. Mai ales că bărbaţii nu se pricep foarte bine să desluşească limbajul trupului feminin sau semnele pe care noi le trimitem discret. Era şi un banc pe tema asta cu soţia care s-a îmbrăcat în lenjerie intimă sexy neagră, cu un neglije transparent negru şi pantofi negrii cu toc şi îşi aştepta bărbatul de la serviciu. Când acesta intră în casă şi o vede îmbrăcată aşa, duce mâna la gură şi spune: „Porţi doliu, sigur s-a întâmplat ceva cu mama!” Cam aşa e treaba cu bărbaţii, fetelor!

Însă nu trebuie să uităm că, la fel ca şi-n tangou, şi în dormitor e nevoie de doi (cel puţin smiley) De aceea, stă în puterea noastră să mai dinamităm lucrurile în viaţa intimă. Însă de multe ori nu o mai facem. Iată în continuare care sunt cele 5 mari greşeli pe care experţii în sex şi relaţii consideră că le facem noi femeile, în dormitor:

Greşeala nr.1: Nu ai iniţiativa partidelor de sex cu partenerul tău

Suntem nişte doamne, însă acest lucru trebuie să fie valabil până la uşa dormitorului (sau a bucătăriei, băii etc, în funcţie de fantezie sau posibilităţi). Nu vrem să părem insistente sau disperate, aşa că evităm să tragem la propriu de partener pentru a face sex. Potrivit lui Les Parrot, profesor de psihologie la Universitatea din Seattle Pacific și autorul cărţii „Crazy Good Sex”, faptul că nu suntem noi cele care iniţiază partida de amor este una dintre cele mai mari greşeli ale femeilor în ale sexului: "Cei mai muţi bărbaţi simt că ei sunt cei care iniţiază partidele de sex şi asta creează un dezechilibru pe scara pasiunii într-o relaţie.

Bărbaţii vor şi ei, în aceeaşi măsură ca şi femeile, să fie seduşi. Faptul că numai ei fac primul pas tinde să îi facă să creadă că partenera nu mai este la fel de interesată sau pasională. Şi lucrurile nu stau deloc aşa”

Aşadar, nu uita ca, din când în când, să faci tu primul pas. Partenerul tău va aprecia cu siguranţă şi va putea atinge un nou nivel de satisfacție în asumarea responsabilității experiențelor sexuale în cuplu.

Greşeala nr.2: Eşti prea preocupată de modul în care arăţi în pat

De multe ori, te gândeşti prea mult la cum arăţi chiar în timpul partidei de sex (sunt aşa de grasă, ce fund mare am, am uitat să mă epilez etc), ceea ce îţi inhibă trăirile, bucuria şi distruge şansa de a ajunge la orgasm. Concentraţi-vă strict asupra plăcerii sexuale pentru a vă oferi un cadou plăcut – orgasmul.

"Bărbații vor ca soțiile lor să se lase seduse şi purtate de jocul sexual, ceea ce e foarte greu de realizat dacă partenera are complexe şi se gândeşte la trăsăturile sau defectele ei fizice ", spune Parrott.

Helen Fisher, antropolog cultural la Universitatea Rutgers si autorul cărții „De ce el. De ce ea”, spune că bărbaţii nu observă nici măcar jumătate din lucrurile de care femeile sunt obsedate la ele.

"Este incredibil câte lucruri nu poate observa bărbatul sau nu le dă importanţă atâta timp cât partenera este entuziastă, energică, implicată şi deschisă la minte.

Potrivit Fisher, există o explicație evolutivă pentru „orbirea” selectivă a bărbaților privind defectele fizice ale femeilor. Din motive darwiniene, spune Fisher, bărbații sunt (inconștient, desigur) în căutarea femeilor care sunt capabile să aducă pe lume copii sănătoşi.

Greşeala nr. 3: Să crezi că el tot timpul are chef de sex

Dacă vorbim de adolescenţi, am putea spune fără să greşim că sunt gata oricând de o partidă de sex. Însă, la bărbaţi, acest lucru nu se confirmă. Greutăţile vieții de zi cu zi - familia, munca, facturi – toate astea pot face zob libidoul un om. Acest lucru vine ca o mare surpriză pentru multe femei, și de multe ori, ele iau lipsa chefului sau al interesului pentru sex ca pe ceva personal. „Pentru ea este un şoc. Pur şi simplu nu-l cred", spune Fischer despre reacția multor femei atunci cand partenerul lor le spune că nu au chef de sex.

"Femeile ştiu despre ele că nu sunt interesate tot timpul de sex, deşi ele îşi iubesc partenerul la fel de mult. Dar atunci când descoperă că el nu vrea să facă sex, consideră imediat că „nu mă mai iubeşte” sau „mă înşală”. Nu este adevărat. Doar că nu are chef să facă sex. "

Greşeala nr.4: Nu îl ghidezi în dormitor

Vorbind foarte direct despre sex, despre ceea ce ne place și despre ceea nu ne place, ne poate face să ne simțim inconfortabil, chiar și cu un partener cu care avem o relaţie de foarte mult timp. Dar este singura modalitate de a pune bazele unei vieţi sexuale satisfăcătoare şi de lungă bătaie.

„O femeie trebuie să își asume responsabilitatea pentru plăcerile ei sexuale", spune Westheimer. „Niciun bărbat nu poate aduce o femeie la orgasm dacă ea nu își asumă responsabilitatea pentru experienţele sexuale. Chiar cel mai bun amant nu poate şti ce îi place, cum îi place, dacă nu îl lasă să o cunoască".

Vestea bună este însă că barbatii îşi doresc foarte mult să satisfacă femeia.

"Dacă le poți spune lucrurile astea într-un mod care nu le va ucide ego-ul lor, atunci ei vor aprecia fiecare indicaţie. Şi vor profita la maximum de ea", spune Fisher.

Greşeala nr.5: Te superi pe el când îţi sugerează ceva nou în dormitor

După ce un cuplu a fost împreună pentru o perioadă mai lungă de timp, e firesc ca în pat să intervină monotonia. Aşa că e posibil ca partenerul să vrea, din când în când, să condimenteze un pic viaţa sexuală. Atenţie însă: doar pentru că el vrea să încerce ceva nou, nu înseamnă că e nefericit cu tine sau nu este mulţumit de viata sexuala. Pe scurt: Nu o lua personal.

Totuși, e important ca propunerile lui să rămână totuşi în zona ta de confort, spune Parrott.

„Nimeni nu ar trebui să se simtă vreodată obligat să facă ceva ce nu doreşte să facă în zona personală și intimă a sexualității", spune Parrott. "Dacă el îţi va cere să încercaţi ceva care este în afara moralei tale, în mod clar că este în afara limitelor tale de confort şi atunci este firesc pentru tine să refuzi şi să îi ceri explicaţii. Desigur, acest lucru într-un mod cât mai amabil. Dacă este ceva care nu este într-adevăr o problemă morală pentru tine, dar nu doreşti să puneţi în practică, atunci îi poţi explica de ce.

Taguri articol: pentru ea dragoste şi sex viata sexuala

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.