Ştiri medicale
1738 accesări 16 August 2017 0 comentarii

Activitatea fizică, esenţială pentru prevenirea cancerului

Pentru a preveni bolile grave, activitatea fizică este esenţială. Aceasta asigură valori optime ale tensiunii arteriale, întăreşte oasele, flexibilizează articulaţiile, asigură o musculatură elastică, normalizează greutatea, previne obezitatea, cunoscut factor de risc pentru cancere.

Pentru a putea preveni cancerele, medicii specialişti spun că este important ca fiecare dintre noi să aplice metode de depistare precoce a bolilor: mamografie pentru cancerul mamar, frotiul citovaginal Babeş-Papanicolau pentru cancerul de col uterin, controale periodice (deoarece depistarea precoce a cancerelor asigură mari şanse de supravieţuire), respectarea vaccinărilor obligatorii.


„Totodată, este important să se adopte o alimentaţie sănătoasă, prin reducerea consumului de grăsimi, consumul zilnic de fructe şi legume, aportul de lichide, consumul de alimente bogate în antioxidanţi. A se evita substanţele toxice (fumatul activ şi pasiv, excesele de alcool, poluarea din mediu, consumul de băuturi care conţin substanţe cu risc pentru sănătate). Protejarea la contactele sexuale contribuie la scăderea riscului de cancer de col uterin. Pielea trebuie protejată de soarele prea puternic”, explică dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătăţii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.