Alăptarea
2430 accesări 29 Iulie 2016 0 comentarii

Alimente recomandate pentru stimularea lactaţiei

Laptele matern, pe lângă dragostea părinţilor, este tot ce are nevoie un sugar pentru a se dezvolta armonios şi fericit. Cu toate acestea, mama trebuie să facă anumite eforturi pentru ca laptele, pe care cel mic îl asimilează, să fie sănătos şi să conţină elemente benefice, pentru a-l ajuta pe cel mic şi pentru a nu-i crea probleme de sănătăte. În ajutorul mamei, specialiştii vin cu sfaturi despre alimentaţia pe care trebuie să o aibă mama în timpul alăptării.

Potrivit educatorului perinatal Adina Iancu, „proaspetele mame ar trebui să consume anumite alimente pentru a alăpta cât mai mult timp şi pentru ca laptele matern să fie potrivit pentru cei mici. Ele trebuie să introducă în meniul zilnic alimente lactogene, precum ouăle de prepeliţă, care ajută la stimularea lactaţiei şi conţin nutrimente importante. Alte alimente pro lactaţie sunt: mor-covul, mărarul, fulgii de ovăz, usturoiul, quinoa, sparanghelul, grăsimi şi uleiuri vegetale etc.”


Pe de altă parte, proaspetele mămici trebuie să evite alimentele nocive pe toată perioada alăptării. Alimentele condimen-tate, grăsimile animale, lichidele carbogazoase sau care conţin cafeină, alcoolul şi tutunul sunt doar câteva dintre elementele care trebuie scoase din dieta şi obiceiurile unei mămici care alăptează.

Dacă mama care alăptează are o dietă echilibrată, se hidratează corespunzător şi este liniştită, bebeluşul va avea parte de mese copioase, iar problemele digestive vor fi ţinute la distanţă.

Taguri articol: familie bebe alăptarea

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.