Sfatul medicului
3552 accesări 18 Octombrie 2016 0 comentarii

Artrita reumatoidă se depistează greu. "Rezultatele negative nu exclud diagnosticul"

Artrita reumatoidă este o artrită auto-imună, poliarticulară, caracterizată prin distrugerea progresivă şi deformarea articulaţiilor periferice. Din cauza invalidităţii create de artrita reumatoidă, 28% dintre persoanele afectate renunţă la serviciu în decurs de un an. Aspectele relevante ale examenului clinic le apreciază medicul reumatolog.

„Medicul trebuie să aibă în vedere diagnosticul de artrită reumatoidă în cazul tuturor pacienţilor cu durere articulară, edem şi rigiditate musculară matinală, ce durează peste 30 de minute. Dacă simptomele afectează articulaţiile mici, mai mult de o articulaţie sau se manifestă timp de peste trei luni, este indicată trimiterea la un consult de specialitate în decurs de două săptămâni”, explică specialiştii Medstar General Hospital.Iniţierea tratamentului cu medicaţie antireumatică modificatoare de boală (inclusiv metotrexat), în special în primele trei luni de la debutul simptomelor, poate să încetinească progresia bolii şi să amelioreze simptomele, funcţionalitatea şi calitatea vieţii.

În cazul în care medicul suspectează instalarea artritei reumatoide, acesta trebuie să solicite radiografia articulaţiilor pe baza simptomelor, precum şi efectuarea altor analize: măsurarea factorului reumatoid, viteza de sedimentare a hematiilor şi proteina C reactivă, dar fără a amâna trimiterea la un consult de specialitate, deoarece rezultatele negative nu exclud diagnosticul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.