Boli şi afecţiuni
2005 accesări 09 Martie 2017 0 comentarii

Astmul se poate agrava primăvara. Ce trebuie să facă pacienţii

Primăvara, pe lângă bucurie şi temperaturi mai ridicate, vine şi cu anumite complicaţii în cazul unor afecţiuni. Din cauza polenurilor specifice acestui sezon şi a înmulţirii alergenilor, persoanele care suferă de astm pot întâmpina o agravare a afecţiunii, putând suferi chiar şi crize de astm.

Potrivit dr. Vera Eniko Pall, medic specialist pneumolog, din cadrul cabinetului Verasante, „în prezent, astmul este una din bolile care beneficiază de o gamă largă de tratamente. Tratamentul corect se face sub supraveghere medicală, cu testarea periodică a funcţiei respiratorii, pentru adaptarea dozelor de medicament. În cazuri de acutizare se asociază şi terapia cu aerosoli. În agravările severe, este necesară spitalizarea şi asocierea tratamentului injectabil intravenos, oxigen, antibiotice, după caz. În toate cazurile, trebuie evitaţi factorii declanşatori, noxele respiratorii, alergenii. De asemenea, este benefică vaccinarea împotriva infecţiilor”.

Pentru detalii, apelaţi numerele de telefon 0241.546.177, 0722.302.654.

Taguri articol: boli şi afecţiuni astm boli alergeni vera eniko pall verasante pneumolog testare

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.