Stil de viaţă sănătos
33 accesări 09 August 2017 0 comentarii

Băuturile carbogazoase scot calciul din dinţi

Dacă aveţi sensibilitate dentară, cel mai bine ar fi să evitaţi alimentele şi băuturilor acide. Medicii specialişti spun că acizii scot calciul din dinţi, aşadar prezenţa lor sub orice formă, agresează intens dinţii, producând sensibilitatea dentară.

„Băuturile carbogazoase, murăturile, citricele etc., consumate puţin câte puţin, menţin timp îndelungat un pH scăzut la nivelul gurii. Este recomandată evitarea consumului lor sau clătirea cu apă imediat după consum, pentru a reduce impactul negativ pe care aceste alimente îl au asupra dinţilor”, recomandă dr. Mihaela Dan, medic stomatolog.

Este foarte important ca vizita la stomatolog să nu fie amânată, din cauza durerii dentare. Ignorarea problemelor poate face ca lucrurile să se înrăutăţească, astfel încât cea mai bună alegere este consultarea specialistului la primul semn îngrijorător şi efectuarea unui control de rutină, de două ori pe an. Îngrijirea corectă a dinţilor şi vizita periodică la medicul dentist ne vor ajuta să ţinem departe orice disconfort dentar.

Taguri articol: stil de viaţă sănătos mihaela dan acid alimente citrice confort control dentist stomatolog dureri calciu

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.