Boli şi afecţiuni
13120 accesări 16 Mai 2016 1 comentariu

Bolile ficatului pot fi asimptomatice. Cum le recunoaştem?

Simptomele ficatului gras sunt foarte rare, de cele mai multe ori acestea lipsesc. Ficatul gras poate determina simptome precum o durere uşoară, o jenă sub coaste, în dreapta, sau o senzaţie de oboseală, dar de regulă, acesta este descoperit întâmplător, la analizele de rutină.

„Diagnosticul de ficat gras se stabileşte prinecografie abdominală, care are o sensibilitate şi o specificitate foarte mare, apropare de 100%. Existămetode neinvazive de evaluare a fibrozei hepatice, prin care se poate aprecia dacă pacientul se îndreaptă sau nu spre ciroza hepatică.Fibroscanuleste o metodă rapidă, nedureroasă, bazată pe ultrasunete. Constă în transmiterea unei vibraţii, de frecvenţă joasă, în ficat, cu ajutorul unei sonde aplicate pe suprafaţa corpului. O altă metodă neinvazivă de evaluare a fibrozei hepatice estefibromaxul, o analiză de laborator. Prin recoltarea unei probe de sânge, se obţin informaţii atât despre gradul de încărcare grasă a ficatului, cât şi despre gradul de inflamaţie şi fibroză, pornind de la măsurarea unor parametri serici”, potrivit dr. Cristina Molnar, specialist medicină internă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

13 noiembrie mail order pharmacy
canadian online pharmacies not requiring a prescription

international pharmacies https://canadianpharmaciesshop.com/ online pharmacy medications

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.