22 Martie 2018
1709 accesări
0 comentarii

Unul din zece copii se naşte prematur. Problema este că, de cele mai multe ori, „ghemotoacele” nou-născute pot fi vulnerabile, însă o îngrijire corespunzătoare conduce la o dezvoltare normală a acestora. „Bebeluşul născut prematur este pregătit să fie adus acasă în momentul în care poate respira singur, îşi poate menţine temperatura optimă a corpului, poate fi hrănit natural şi poate creşte constant în greutate”, a declarat dr. Andrei Nicolae Zisu, medic specialist Obstetrică- Ginecologie.

Ca urmare, prematurii sunt pacienţi speciali. În ceea ce priveşte cauzele prematurităţii, acestea sunt multiple, pornind de la aspecte medicale, sociale, dar mai ales la cele care ţin, în genere, de starea de sănătate a mamei, de condiţia fiziologică a aparatului său de reproducere, dar şi de condiţia naşterii, unde şi în ce condiţii s-a produs naşterea.

Medicii sunt de părere că una dintre cele mai importante cauze face referire la infecţiile mamei, bine tolerate de către aceasta, deseori fără simptomatologie clinică, dar care la copil ridică mari probleme, în sensul că fragilizează membranele, care se rup precoce.

Taguri articol: bebe pediatrie andrei nicolae zisu ginecolog copii

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU