16 Martie 2017
1850 accesări
0 comentarii

Durerile de spate pot afecta serios calitatea vieţii persoanelor suferinde.

De aceea, când ele survin, cel mai bine este să aflăm cauza, dar şi tratamentul potrivit pentru a le diminua sau pentru a scăpa de ele definitiv.

Pentru a se întâmpla acest lucru, pacienţii pot apela la proceduri de recuperare fizică, pentru întărirea şi relaxarea musculaturii, precum şi la medicaţie specifică, însă numai după ce au făcut un control de specialitate. Medicaţia folosită în relaxarea muşchilor şi alinarea durerilor poate avea şi efecte adverse, astfel că trebuie administrată cu precauţie, la indicaţiile unui specialist.

„Cea mai frecventă cauză a durerilor de spate esteleziunea unui muşchi sau a unui ligament, determinată de o întindere necorespunzătoare, de o greutate corporală excesivă, de ridicarea unor greutăţi sau de dormitul într-o poziţie inconfortabilă. Durerile pot apărea imediat, sub forma unui junghi puternic, sau mai târziu, ca o durere însoţită de amorţeală. În aceste cazuri, se recomandă repaos fizic pe un plan dur (pe o saltea ortopedică, fără cărat greutăţi, stat în picioare sau stat în frig), căldură locală şi medicaţie adecvată, decontracturantă a musculaturii şi antiinflamatorie. Aceasta trebuie prescrisă doar de către medic, pentru că medicamentele pot avea efecte secundare, în special gastrointestinale”, subliniază dr. Mihaela Parnia, specialist medicină fizică şi reabilitare.

Taguri articol: boli şi afecţiuni durere medicatie amorteala

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii