Boli şi afecţiuni
2016 accesări 28 Ianuarie 2017 1 comentariu

Care sunt cauzele care duc la apariţia mătreţii

Este deprimant să observi fulgi albi pe haine, chiar dacă nu ninge afară. Mătreaţa este doar una dintre numeroasele probleme ale scalpului, care, pe lângă că pot pune în pericol aspectul oricărei persoane, arată şi importante dezechilibre ale stării de sănătate a întregului organism.

Mulţi oameni au probleme ale pielii, scalpului şi părului. Pielea şi scalpul se pot inflama, înroşi, fisura şi apoi descuama, iar părul poate deveni tot mai subţire, cade excesiv, se rupe sau creşte prea încet. Mătreaţa şi alte probleme ale pielii pot provoca jenă şi disconfort.

Cele mai multe probleme ale scalpului conduc la inflamaţie şi proliferare locală, ce duc la leziuni inestetice ale scalpului şi pierderea părului. Chiar dacă ereditatea vine cu o anume componentă, cele mai multe afecţiuni ale scalpului sunt condiţionate de stilul de viaţă şi de carenţele şi excesele alimentare. Malnutriţia şi rezistenţa locală scăzută la infecţii microbiene şi fungice provoacă, de asemenea, alterări la nivelul scalpului şi a întregii pieli.

„Cele mai întâlnite probleme ale pielii şi scalpului sunt xerozele, precum mătreaţa. Aceasta poate fi enervantă atunci când fulgii albi cad pe o cămaşă de culoare închisă. Mătreaţa este pur şi simplu o acumulare a pielii moarte. Nu este transmisibilă şi nici periculoasă, dar poate crea o senzaţie de mâncărime deranjantă şi semnalizează existenţa unor tulburări interne, cu oarecare potenţial de agravare, odată cu avansarea în vârstă. Mătreaţa se controlează prin spălarea părului, la 2-3 zile, cu şampoane speciale, însă, înainte de a fi folosite, este foarte important să se consulte medicul dermatolog”, explică dr. Horaţiu Albu, spe-cialist biologie moleculară.

Taguri articol: boli şi afecţiuni probleme matreata dezechilibre dermatolog părul pielea

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

30 ianuarie 2017 Academia de Coafor & Make-up
Curs Coafor Bucuresti

Invata de la cei mai buni traineri! Vino la Academia de Coafor & Make-up si implineste-ti visul. Curs de Make-up cu Ana Maria Vasile, Cel mai bun make-up artist in 2016, titlu primit la Romanian Fashion Awards. Curs de Coafor cu Dorina Gheorghe, trainer cu peste 10 ani experienta in saloane de top. Diplome recunoscute national si international. Detalii la: 021.337.27424

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.