Bebe e bolnav
1697 accesări 28 Octombrie 2015 0 comentarii

Ce măsuri pot lua părinţii în caz de toxiinfecţie alimentară

Toxiinfecţie alimentară înseamnă consumarea unor alimente contaminate cu diferite bacterii. Aceasta debutează la scurt timp după consumul alimentelor infestate şi se manifestă prin febră, dureri de cap, vărsături şi diaree. „Pentru că numărul persoanelor afectate este, din păcate, extrem de mare, trebuie reamintit faptul că, pe lângă evitarea surselor alimentare cu risc, igiena este un alt factor extrem de important în prevenirea acestei boli. Nu putem pune de fiecare dată îmbolnăvirile pe seama preparatelor de fast-food, consumate haotic sau pe ouăle cumpărate din piaţă. Trebuie să ne asumăm efectele igienei personale deficitare şi ignorarea tuturor regulilor de dezinfectare a instrumentelor de gătit, spre exemplu, din propria casă.
Din oricare motiv se produce îmbolnăvirea, pacienţii trebuie să ştie că trebuie să ajungă de urgenţă la medic pentru a evita exacerbarea simptomelor, dar mai ales deshidratarea, care, mai ales pentru copii şi bătrâni, devine foarte periculoasă”, explică dr. Loti Popescu,coordonatorul programelor de sănătate din cadrul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Constanţa.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.