Boli şi afecţiuni
1799 accesări 15 Iulie 2016 0 comentarii

Ce sunt viciile de refracţie

Imaginea se formează pe retină într-un anumit loc. În momentul în care aceasta se formează în faţa sau în spatele retinei, atunci spunem că vorbim despre vicii de refracţie.
Printre viciile de refracţie, se numără miopia, hipermetro-pia şi astigmatismul. Prezbiopia este un caz mai special, întrucât nu este un viciu de refracţie cauzat de o formă anormală a globului ocular, ci de îmbătrânirea cristalinului, lentila naturală a ochiului.
Mare parte din populaţia lumii suferă de un viciu de refracţie, tocmai de aceea un consult de rutină la medicul oftalmolog ne poate da siguranţa că ochii noştri sunt sănătoşi, iar dacă există totuşi o problemă, o vom putea rezolva înainte ca ea să se agraveze.
Viciile de refracţie nu se tratează, ele pot fi corectate prin purtarea de ochelari de vedere sau lentile de contact. Chirurgia refractivă reprezintă o alternativă eficientă de corectare a viciilor de refracţie. Operaţia de reducere de dioptrii cu laser este o metodă revoluţionară şi extrem de solicitată în zilele noastre de corectare a viciilor de refracţie pentru că le oferă pacienţilor şansa de a scăpa de dependenţa de ochelarii de vedere.
Clinica de Oftalmologie Mrini Eye dispune de cea mai avansată tehnologie laser de reducere de dioptrii. Doctorul Hicham Mrini, medic specialist oftalmolog şi specialist în chirurgia refractivă, spune că intervenţia durează doar câteva minute, iar recuperarea este extrem de uşoară. În plus, rezultatul va fi imediat.
Echipa Mrini Eye Hospital

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.