Sfatul medicului
1578 accesări 26 Aprilie 2017 0 comentarii

Ce vaccinuri trebuie să facă persoanele cu diabet, pentru a fi ferite de boli

Persoanele cu diabet au un sistem imunitar vulnerabil şi, din această cauză, sunt predispuse la a face anumite afecţiuni. Astfel, aceştia trebuie să respecte indicaţiile medicului curant cu privire la vaccinurile pe care trebuie să le efectueze, unele dintre acestea fiind extrem de necesare.

Medicii specialişti recomandă ca persoanele cu diabet să efectueze, anual, în lunile octombrie-noiembrie, vaccinul antigripal, deoarece pot fi afectate mult mai grav decât persoanele care nu suferă de această afecţiune, deoarece pot surveni fel de fel de complicaţii, care să necesite spitalizarea pacientului.

Alte vaccinuri recomandate persoanelor cu diabet sunt vaccinul împotriva virusului hepatitei B şi cel pneumococic.

„Persoanele cu diabet sunt predispuse la a face forme severe de pneumonie, sinuzită, meningită, dar, de asemenea, pot intra mai uşor decât alte persoane, în contact cu virusul hepatitei B, din cauza instrumentarului folosit la injectarea insuline”, explică dr. Victoria Sava, medic de familie.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.