13 Ianuarie 2017
3360 accesări
0 comentarii

Deşi alăptarea este unul dintre cele mai naturale lucruri din lume, multe mămici întâmpină dificultăţi în timpul procesului. Aceste dificultăţi pot fi preîntâmpinate şi rezolvate din timp, dacă mamele au parte de ajutor, sunt de părere specialiştii în alăptare. Mamele şi viitoarele mame trebuie să fie cât mai informate, educate şi susţinute pentru a-şi alăpta copiii, de către persoane calificate, acestea fiind consultanţii în lactaţie.

„Cauzele pentru care o mamă poate avea nevoie de o consiliereîn alăptare pot fi: lipsa unei iniţieri în alăptare, în primele două ore de la naştere; administrarea de lapte praf; separarea bebeluşului de mamă, în zilele de spitalizare; apariţia unor răni la nivelul sânilor; existenţa unui program de supt la ore fixe şi nu la cerere, aşa cum este firesc; refuzul bebeluşului de a suge la sân etc.”, explică Liliana Tudose, educator prenatal, specialist în alăptare, BB Center.

Odată cu trecerea timpului şi nerezolvarea unor astfel de situaţii, apar problemele. Pentru a evita complicaţiile, specialiştii în alăptare constănţeni oferă consiliere tinerelor mame şi la domiciliu.

„Consilierea presupune o muncă de echipă. Pe de o parte, consilierul vine cu informaţiile necesare şi experienţa, pe de altă parte, mama vine cu dorinţa de a alăpta şi acceptul de a urma sfaturile primite”, mai spune specialistul în alăptare.

Taguri articol: alăptarea alăptare consiliere fat liliana tudose bebeluşul bebe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii